June 11, 2021

Dr. Iulian Raus – Investigația RMN pelvin în diagnosticarea și monitorizarea tumorilor de col uterin

'

"RMN

Dr. Iulian Raus, medic primar de radiologie și imagistică medicală în cadrul centrului Affidea Cluj, vă oferă mai multe detalii despre investigația RMN pelvin pentru diagnosticarea și monitorizarea corectă a afecțiunilor oncologice.

Rezonanța magnetică este cea mai modernă metodă de examinare imagistică a pelvisului, atât în cazul femeilor cât și al bărbaților.

Avantajele metodei sunt reprezentate de lipsa radiațiilor ionizante, posibilitatea unei examinări multiplanare și excelenta rezoluție spatială și de contrast.

Metoda permite evaluarea cu acuratețe a anomaliilor congenitale, caracterizarea maselor anexiale, stadializarea tumorilor pelvine, evaluarea adenopatiilor, monitorizarea răspunsului la tratamentele administrate, evaluarea planseului pelvin, pelvimetria și examinarea pelvisului la femeile însărcinate în trimestrele II și III de sarcină.

Rezonanta magnetică permite, de asemenea, diferențierea mai exactă a tumorilor de col uterin ceea ce duce la o încadrare mai corectă în stadii incipiente de boală, rezolvabile chirurgical, dar și stadii mai avansate, care vor fi tratate prin radioterapie sau asocieri de tip radio-chimioterapie.

Un examen RMN pelvin corect efectuat în cazul unei tumori de col uterin permite alegerea metodei optime de tratament, putând duce la evitarea unor intervenții chirurgicale inutile.

Metoda de examinare prin RMN nu are niciun fel de repercusiuni negative asupra organismului, dar poate fi contraindicată în anumite situații care vor fi menționate pacientului în momentul solicitării examinării.

*Acest material are rol pur informativ și nu se poate substitui consultului medical

Pentru programări în centrul Affidea Cluj, sunați la 0264.407.970 sau 0724.308.309 sau vă puteți programa prin modulul de programări online de pe site-ul nostru, aici.

Ne găsiți pe str. Cireșilor, nr. 15C, Cluj Napoca.

'