Serviciu disponibil în Centrul:

Programare on-line

Serviciu disponibil în Centrul:

Programare on-line

Ai nevoie de un RMN cu sedare? În cadrul clinicilor Affidea beneficiezi de investigații imagistice la standarde de calitate europene. Fă-ți chiar acum o programare la numărul 021 9338 sau prin intermediul formularului online!

Ce este RMN cu sedare?

Investigația prin Rezonanță Magnetică Nucleară este o procedură de diagnostic imagistic ce folosește un câmp magnetic cu intensitate mare și radiofrecvență pentru a capta imagini ale corpului uman și pentru a permite evidențierea unor modificări de la nivelul țesuturilor.

Deoarece este necesar ca pacienții care efectuează un RMN să stea nemișcați pe durata investigației, se poate administra o sedare ușoară pentru pacienții cu claustrofobie sau pentru pacienții care suferă de dureri din cauza cărora nu pot sta nemișcați.

Sedarea este una ușoară, nu una în profunzime, și are ca scop inducerea unei stări de relaxare, însă efectul acesteia poate diferi de la o persoană la alta – unii pacienți vor simți doar o stare de relaxare, pe când alții pot chiar adormi.

Ce contraindicații există?

Sedarea se poate administra adulților și adolescenților cu vârsta de peste 16 ani.

Nu se efectuează sedare în cazul pacienților care efectuează RMN de abdomen, deoarece în timpul investigației pacientul primește instrucțiuni de la medic și trebuie să fie conștient pentru a le urma.

Se poate administra sedarea concomitent cu substanța de contrast?

Da, pacientului îi vor fi solicitate aceleași analize ca și în cazul procedurii de RMN cu substanță de contrast.

Pregătirea pacientului pentru RMN cu sedare:

Pacientul nu trebuie să mănânce cu 6 ore și să nu consume lichide cu 2 ore înainte de investigație.

Recomandăm ca pacientul să vină însoțit deoarece condusul după sedare este contraindicat.

Cum se desfășoară o investigație RMN cu sedare?

După ce pacientul ajunge în clinică, va completa formularele necesare și i se va face anamneza. Va purta o discuție cu medicul anestezist în urma căreia medicul va decide câtă substanță va trebui să fie administrată.

Pacientul va trebui să îndepărteze de pe corp toate obiectele care conțin metal și să se schimbe într-un halat de unică folosință. I se va monta branula și se va întinde pe masa dispozitivului, după care i se va administra sedarea intravenos. Pacientul va purta o mască de oxigen pe tot parcursul investigației.

În cazul în care investigația se efectuează cu substanță de contrast, aceasta se va administra după sedare, după care va începe scanarea. În timpul investigației, pacientul va fi monitorizat continuu de către medicul anestezist, care mai poate administra substanță de sedare la nevoie.

După ce procedura se va încheia, pacientul va mai fi monitorizat timp de 10-15 minute, după care va fi eliberat.

Programează-te pentru un RMN cu sedare:

Te așteptăm în clinica Affidea:

București – serviciu disponibil în clinica Affidea Biomed Scan Răcari