July 21, 2022

Affidea anunță achiziția a două noi centre medicale

Affidea, lider european în servicii avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament, anunță achiziția a două centre medicale Phoenix din Deva, respectiv, Alba Iulia.

În urma acestei achiziții numărul centrelor medicale Affidea se mărește de la 36 la 38. Anual, în cadrul centrelor Affidea|Hiperdia vin peste 1,5 milioane de pacienți, pentru servicii de imagistică, consultații de specialitate și analize de laborator.

Cele două clinici furnizează servicii de imagistică medicală (RMN, CT, Dexa), precum și consultații în diverse specialități medicale (Neurochirurgie, Oncologie, Reumatologie, Oncologie). De la înființare în anul 2016 (Phoenix Alba Iulia) respectiv 2020 (Phoenix Deva) și până în prezent, în aceste unități au fost realizate in decursul timpului aproximativ 70.000 investigații, poziționând cele 2 centre în topul furnizorilor de servicii medicale din regiunea Hunedoara – Alba.

Răzvan Predica, Country Manager Affidea Romania, a precizat: “Affidea România continuă planul de expansiune la nivel național, ca urmare a cererii crescute din partea pacienților, care își doresc servicii medicale la standarde internaționale, precum cele din centrele noastre. Ne dorim să fim prezenți în cât mai multe zone geografice din România, pentru a putea facilita publicului accesul la cele mai performante echipamente medicale și la expertiza unor medici de elită“.

Dr Nicolae Bolog, fondator al clinicilor Phoenix, a adăugat: „În peste 15 ani de experiență pe piața privată a serviciilor de imagistică medicală, am reușit împreună cu asociații mei, medici și asistenți, să fondăm și să dezvoltăm o afacere cu care, de fapt, am crescut împreună. Suntem mândri de faptul că ideile și munca noastră au avut ca rezultat o afacere profitabilă și performantă, iar cea mai buna dovadă a succesului nostru este faptul că un investitor strategic și puternic ca Affidea a decis pentru a doua oară în ultimii ani să achiziționeze centre Phoenix. Suntem convinși că prin această tranzacție, centrele preluate de Affidea își vor continua dezvoltarea și vor ajunge la performanțe deosebite.”

Affidea România s-a dezvoltat pe piața medicală oferind servicii medicale integrate - diagnostic imagistic, analize de laborator, o gamă largă de consultații medicale și diagnostic oncologic prin PET-CT, oferind astfel un diagnostic corect și complet.

Compania continuă să se extindă la nivel național, investind în dezvoltarea centrelor medicale, prin modernizarea tuturor centrelor din rețea, implementarea de noi soluții digitale pentru îmbunătățirea continuă a experienței pacienților, dar și prin instalarea de noi echipamente și tehnologii medicale, asigurând astfel cele mai înalte standarde de calitate la nivel internațional.

În aceste tranzacții, Affidea a fost asistată juridic de echipa de avocați coordonată de Av. Lucian Poenaru din cadrul “Rizoiu & Poenaru”, iar serviciile de due diligence financiar și fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax SRL, în colaborare cu TS Partners.

Despre Affidea

Grupul Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament al cancerului. Înființată în 1991, compania deține 320 de centre medicale în 15 țări, oferind servicii medicale la cele mai înalte standarde pentru aproximativ 12 milioane de pacienți anual. Grupul Affidea a achiziționat și integrat peste 110 noi centre în ultimii 5 ani.

Datorită atenției deosebite acordate siguranței pacientului, Affidea este cel mai premiat prestator de servicii de imagistică medicală la nivel european, anul acesta obținând premiul Furnizorul de Diagnostic al Anului, în cadrul HealthInvestor Awards 2022. Mai bine de jumătate din centrele premiate cu 5 stele Eurosafe la nivel European de către Societatea Europeană de Radiologie sunt centre Affidea.

Despre Clinicile Phoenix

Clinica Phoenix Alba Iulia a fost creată în anul 2016, iar Phoenix Deva în 2020, de către doctorul Nicolae Bolog, alături de o echipă de medici și tehnicieni cu experiență vastă în diagnosticul imagistic (RMN și CT). Cele două clinici sunt recunoscute la nivel local pentru standarde ridicate de calitate în furnizarea serviciilor de diagnostic imagistic, dar și pentru reputația medicilor, servind aproximativ 13.000 pacienți în fiecare an.