February 6, 2024

AFFIDEA ROMÂNIA A ACHIZIȚIONAT CLINICILE EXPLORA

6 FEBRUARIE 2024, BUCUREȘTI – Affidea România, subsidiara locală a Grupului Affidea, lider european în servicii performante de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament, a achiziționat clinicile Explora din Suceava, ajungând astfel la un număr total de 53 de clinici multidisciplinare la nivel național.

 

Affidea România începe anul 2024 cu o nouă achiziție importantă, cele 3 clinici ale Explora Group din Suceava, după achiziționarea centrelor Biomed Scan și Odelga, precum și inaugurarea centrului Affidea Grigorescu din Capitală.

Clinicile Explora furnizează pacienților servicii de imagistică medicală: RMN, CT, radiografie (RX), ecografie 3D și 4D, precum și consultații medicale de specialitate (cardiologie, ginecologie, neurologie, pediatrie, ortopedie și dermatologie).

 

“Affidea România continuă să-și mărească rețeaua națională de clinici multidisciplinare respectându-și promisiunea de a oferi cât mai multor români acces la servicii medicale de calitate, la standarde europene, indiferent că avem în vedere servicii decontate CAS sau în sistem medical privat. Analizând cererea de astfel de servicii în regiunea Moldovei, am optat să achiziționăm Explora Group, un furnizor medical important din zonă, Affidea urmând să investească expertiză și inovație tehnologică pentru a oferi pacienților servicii la înalte standarde în cel mai scurt timp posibil,” declară Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria.

 

Anual, portofoliul de pacienți al clinicilor Explora depășește 40.000 de pacienți care aleg să efectueze investigații imagistice sau consultații de specialitate atât cu bilet de trimitere CAS, cât și în sistem medical privat.

 

“Planul de expansiune a Affidea România va continua și în acest an, pentru că ne dorim să ajutăm cât mai mulți oameni să benefiecieze de servicii medicale așa cum își doresc: cu expertiza unor medici de top, echipamente de ultimă generație, grijă și atenție, rapiditate în stabilirea programărilor și prețuri avantajoase când vorbim de servicii private,” precizează oficialul Affidea România.

În a doua parte a anului 2023 Affidea a achiziționat 3 clinici (Biomed Scan și Odelga) în Capitală, dar a inaugurat și centrul imagistic Affidea Grigorescu în parteneriat cu Policlinica CCBR. În această locație furnizăm pacienților investigații RMN și CT, estimând un număr de peste 13.000 de pacienți pe an.

 

În tranzacția cu Explora Group, Affidea România a fost asistată juridic de Societatea Civilă de Avocați Rizoiu & Poenaru, iar serviciile de due diligence financiar şi fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax, în colaborare cu TS Partners.

 

www.affidea.ro

www.explora.ro

 

Despre Affidea România

Affidea România este un important furnizor de servicii medicale din țara noastră, parte a unui grup european, având până la momentul achiziției Explora Group, 50 de clinici în 26 de orașe. Sub umbrela Affidea România sunt prezente și clinicile Hiperdia, Sanmed, Phoenix, Medsan, ExMed, Biomed Scan și Odelga.

Echipa Affidea România este formată din 1.500 de profesioniști, peste 900 de clinicieni, anual furnizând servicii medicale integrate pentru mai mult de 2 milioane de pacienți.

 

Despre Grupul Affidea

Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament al cancerului. Înființată în 1991, compania operează peste 355 de centre în 15 țări, furnizând servicii medicale de înaltă calitate pentru 13 milioane de pacienți în fiecare an.

Datorită atenției deosebite acordate siguranței pacientului, Affidea este cel mai premiat prestator de servicii de imagistică medicală la nivel european, obținând premiul Furnizorul de Diagnostic al Anului, în cadrul HealthInvestor Awards 2022. Peste 90% din centrele premiate de către Societatea Europeană de Radiologie cu 5 stele Eurosafe sunt centre Affidea.