November 8, 2023

AFFIDEA ROMÂNIA A ACHIZIȚIONAT CLINICILE BIOMED SCAN

7 NOIEMBRIE 2023, BUCUREȘTI – Affidea România, subsidiara locală a Grupului Affidea, lider european în servicii performante de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament, a achiziționat centrele Biomed Scan din Capitală, ajungând astfel la un număr total de 48 de clinici multidisciplinare la nivel național.

 

Planul de expansiune a Affidea România, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale integrate de pe piața autohtonă, continuă prin achiziționarea celor 2 centre medicale Biomed Scan – din zona Vitan-Dristor, respectiv, Titan, din sectorul 3 al Capitalei.

Biomed Scan furnizează pacienților servicii de imagistică ultraperformantă: RMN (4 aparate de ultimă generație, din care unul 3Tesla), toate tipurile de ecografii, precum și consultații de specialitate (Cardiologie, Gastroenterologie, Neurologie).

 

“Affidea România își continuă expansiunea atât la nivel de Capitală, cât și pe plan național, lucrând intens la îndeplinirea obiectivului de a facilita accesul la servicii medicale integrate, de calitate, cât mai multor români. Achiziția Biomed Scan concretizează dorința noastră de a fi prezenți și în sectorul 3 al Capitalei, deservind zone importante, cu o mare concentrare de locuitori,” declară Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria.

 

Affidea va investi în dezvoltarea portofoliului actual de manopere medicale din cele 2 centre achiziționate, atât în zona de consultații de specialitate, cât și în aria investigațiilor imagistice.

Anual, peste 25.000 de pacienți au efectuat investigații RMN în centrele Biomed Scan. În urma extinderii serviciilor medicale un număr și mai mare de pacienți vor avea posibilitatea de a beneficia de investigații atât prin decontare CAS, cât și în sistem medical privat.

 

“Biomed Scan reprezintă un business solid pe care l-am creat pentru a îmbunătăți nivelul de sănătate al bucureștenilor, furnizându-le servicii medicale pentru toată familia. Achiziția de către o companie de talie internațională, precum Affidea, constituie o nouă etapă în evoluția acestuia, iar viitoarele investiții vor crește portofoliul de manopere medicale, poziționându-le la standardele de calitate Affidea, lider european în diagnostic imagistic și tratament, ” afirmă dr. Răzvan Ciobanu, manager Biomed Scan.

 

În această tranzacție, Affidea a fost asistată juridic de echipa Societății de Avocatură Rizoiu & Poenaru, iar serviciile de due diligence financiar şi fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax, în colaborare cu TS Partners.

Clinica Biomed Scan a fost reprezentată de echipa de avocați ai Societății de Avocatură Rădulescu & Mușoi.

www.affidea.ro

www.biomedscan.ro

 

 

Despre Affidea România

Affidea România este un important furnizor de servicii medicale din țara noastră, parte a unui grup european, având până la momentul achiziției Biomed Scan 46 de clinici în 26 de orașe. Sub umbrela Affidea România sunt prezente și clinicile Hiperdia, Sanmed, Phoenix, Medsan, precum și ExMed.

Echipa Affidea România este formată din 1.500 de profesioniști, peste 900 de clinicieni, anual fiind tratați aproximativ 2 milioane de pacienți.

 

Despre Grupul Affidea

Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament al cancerului. Înființată în 1991, compania operează peste 330 de centre în 15 țări, furnizând servicii medicale de înaltă calitate pentru 12 milioane de pacienți în fiecare an.

Datorită atenției deosebite acordate siguranței pacientului, Affidea este cel mai premiat prestator de servicii de imagistică medicală la nivel european, anul trecut obținând premiul Furnizorul de Diagnostic al Anului, în cadrul HealthInvestor Awards 2022. Peste 90% din centrele premiate de către Societatea Europeană de Radiologie cu 5 stele Eurosafe sunt centre Affidea.