December 6, 2023

AFFIDEA ROMÂNIA A ACHIZIȚIONAT CENTRUL DE IMAGISTICĂ ODELGA

 

6 DECEMBRIE 2023, BUCUREȘTI – Affidea România, subsidiara locală a Grupului Affidea, lider european în servicii performante de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament, a achiziționat Centrul de imagistică Odelga din Capitală, ajungând astfel la un număr total de 49 de clinici multidisciplinare la nivel național.

 

Planul de expansiune a Affidea România, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale integrate de pe piața autohtonă, continuă prin achiziționarea centrului Odelga, specializat în servicii medicale imagistice din Capitală.

Odelga furnizează pacienților servicii de imagistică ultraperformantă: Computer Tomograf (CT), precum și Ecografie, cu echipamente de ultimă generație.

 

“Am achiziționat acest centru medical pentru a facilita și mai mult accesul pacienților la servicii de imagistică tip CT sau ECO, analizând cu atenție cererea crescută de astfel de investigații. Pacienții din București sau zonele limitrofe vor beneficia de manopere medicale atât în sistem de decontare CAS, cât și în sistem privat,” declară Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria

 

Centrul Odelga a fost înființat în anul 2006 și se află în cadrul Institutului Oncologic București Prof Dr. Alexandru Trestioreanu, oferind pacienților tot portofoliul de investigații CT și Ecografie. Anual, 7.000 de pacienți beneficiază de serviciile medicale imagistice efectuate în cadrul acestui centru.

 

“Încă de la înfiinţare obiectivul principal al Odelga a fost acela de a oferi servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă pentru a veni în întâmpinarea medicilor şi pacienţilor noştri în stabilirea unui diagnostic complet şi corect. Am încercat să oferim, dincolo de calitate și profesionalism, speranță.

Sunt convins că prin preluarea companiei de către Affideea România se vor duce mai departe valorile în baza carora am construit până aici un proiect atât de drag sufletului meu. Acestui proiect i s-au alăturat pe drum oameni minunați – medici extraordinari, colegi minunați, colabolatori sau voluntari cărora țin să le mulțumesc și să le doresc succes în orice își vor propune mai departe,” menționează Iulian Chiriac, CEO Odelga.

 

În această tranzacție, Affidea a fost asistată juridic de echipa Societății de Avocatură Rizoiu & Poenaru, iar serviciile de due diligence financiar şi fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax, în colaborare cu TS Partners.

De asemenea, Centrul Odelga a fost reprezentat de avocat Eduard Florea, consultant financiar Mircea Cotoros, iar serviciile de due diligence fiscal au fost realizate de echipa Accountess Profile SRL.

 

www.affidea.ro

odelgaoperator.ro/

 

Despre Affidea România

Affidea România este un important furnizor de servicii medicale din țara noastră, parte a unui grup european, având până la momentul achiziției Odelga 48 de clinici în 26 de orașe. Sub umbrela Affidea România sunt prezente și clinicile Hiperdia, Sanmed, Phoenix, Medsan, ExMed, precum și Biomed Scan.

Echipa Affidea România este formată din 1.500 de profesioniști, peste 900 de clinicieni, anual fiind tratați aproximativ 2 milioane de pacienți.

 

Despre Grupul Affidea

Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament al cancerului. Înființată în 1991, compania operează peste 330 de centre în 15 țări, furnizând servicii medicale de înaltă calitate pentru 12 milioane de pacienți în fiecare an.

Datorită atenției deosebite acordate siguranței pacientului, Affidea este cel mai premiat prestator de servicii de imagistică medicală la nivel european, anul trecut obținând premiul Furnizorul de Diagnostic al Anului, în cadrul HealthInvestor Awards 2022. Peste 90% din centrele premiate de către Societatea Europeană de Radiologie cu 5 stele Eurosafe sunt centre Affidea.