July 15, 2021

6 lucruri pe care oamenii în formă le fac diferit în fiecare zi

Crezi că cei cu un stil de viață sănătos nu mai fac niciun efort ca să și-l mențină? Din contră! Zilnic fac multe lucruri mici care îi ajută să fie în cea mai bună formă. Iată o listă cu cele mai ușor de urmat:

Mănâncă micul dejun

Chiar dacă nu îți plac diminețile, ar trebui să te educi nu doar să te trezești, ci și să mănânci micul dejun la aproximativ jumătate de oră după – astfel îți vei intensifica metabolismul. Dacă sari peste prima masă ești mai predispus să mănânci necontrolat pe parcursul zilei. În plus, cei care fac o prioritate din micul dejun sănătos au mai multă energie și o stare generală de sănătate mai bună.

Își programează antrenamentele

Dacă nu îți treci în agendă sau nu stabilești zile și ore specifice pentru antrenamentele tale, e foarte posibil să nu le mai faci. Nu lăsa nimic la voia întâmplării. Pune-ți întâlnirea cu sala în calendar, așa cum faci cu orice întâlnire legată de birou. Știi bine că planificarea este cheia succesului. După ce antrenamentele îți vor deveni rutină, cu siguranță nu vei mai avea nevoie de nici un reminder.

Sunt atenți la tot ce fac

Dacă vrei un corp fit, folosește-ți mintea pentru rezultate optime. Analizează fiecare mișcare din cadrul oricărui antrenament pentru a simți îmbunătățiri de la o repetare la alta, de la o ridicare sau alergare la cealaltă. Exersează la fel de mult cu mintea cum o faci cu mușchii; cele două trebuie să fie într-o conexiune permanentă pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării.

Nu urmează diete

Obsesia fiecărei calorii nu este o regulă potrivită pentru un corp atletic. Dieta sănătoasă trebuie să devină un stil de viață în care curele de slăbire nu au ce căuta. Încearcă să alegi alimente cât mai puțin procesate, organice, care să fie hrănitoare pentru organism. În plus, evită să folosești mâncarea drept un refugiu în fața stresului.

Dorm suficient

Lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a fi în formă nu se rezumă doar la exerciții și alimentație. Oamenii care au un corp de invidiat știu cât de important este somnul în acest demers. Repaosul nu îți dă doar energie pentru antrenamente regulate, ci îți stimulează metabolismul, ajută la refacerea musculaturii și îți îmbunătățește performanțele. Așa că indicat este să respecți cele 7-8 ore de somn pe noapte.

Se recompensează

Din când în când permite-ți o pauză de la stilul de viață exclusiv sănătos și bucură-te de desertul tău preferat sau de câteva (ori mai multe) pahare de vin. Viața nu e distractivă doar cu reguli și restricții. Însă ai grijă să nu cazi în capcanele recompenselor doar din mâncare ori băutură. Poți la fel de bine să mergi la un masaj.

Un articol realizat şi publicat cu sprijinul World Class, partener al Affidea România în cadrul campaniei dedicată sănătăţii bărbaţilor, ce se desfăşoară sub mesajul: “Cât de multă grijă ai de maşina ta? Eşti la fel de atent cu sănătatea?”