Centrul de Excelență Musculo-Scheletală

Centrul de Excelență Musculo-Scheletal – Affidea Floreasca

Centrul de imagistică de înaltă performanță Affidea Floreasca a fost dezvoltat în parteneriat cu Rețeaua de sănătate Regina Maria în cadrul Policlinicii Floreasca din București.

Centrul este dotat cu un echipament inovator de Rezonanță Magnetică Nucleară de 1,5 Tesla, care înglobează tehnologii noi și idei ambițioase, combinând cu succes atât examinări de rutină, cât și aplicații clinice avansate.

În plus, funcția „Ambient Experience” creează un mediu de examinare prietenos prin integrarea iluminatului dinamic, a sunetelor și a proiecțiilor, permițând pacienților să își personalizeze singuri camera de examinare, înconjurându-se astfel de o atmosferă relaxantă și calmă.

Echipamentul RMN a fost proiectat ținându-se cont de diversele nevoi ale pacienților, indiferent de vârstă sau condiție fizică, astfel încât aceștia să se poată simți comod pe durata investigației medicale. De asemenea, suportul pentru pacient permite persoanelor cu o greutate de până la 250 kg să fie poziţionate şi ridicate confortabil.

Totodată, înălţimea mesei pe care sta pacientul în timpul investigației poate fi redusă rapid, oferind acces pentru pacienţii cu afecţiuni grave sau care nu pot fi trataţi în regim ambulatoriu.

Prin tehnologia de care dispune, sistemul RMN de 1,5 Tesla se diferențiază de alte sisteme de acest tip disponibile în România prin simplificarea şi accelerarea configurării scanării, optimizând considerabil timpul de examinare și oferind o experiență confortabilă pacientului