July 15, 2021

Sport la malul mării: 5 motive să alergi pe plajă

Nu lăsa concediul la mare să se sfârșească fără să ieși măcar o dată la alergat pe plajă, dimineața devreme. Până la ora 8 dimineața, la malul mării, poți avea parte de una dintre cele mai bune cure de sănătate.

Iată câteva avantaje ale alergatului pe nisip:

1. Antrenament mai eficient și gambe mai puternice

Când simți că nisipul se mișcă sub picioarele tale, îți angajezi toată partea inferioară a piciorului. Un studiu publicat în Journal of Strenght and Conditioning Research arată că gambele celor care aleargă pe nisip sunt mai dezvoltate decât gambele celor care aleargă pe asfalt.

Prin urmare, consolidarea acestor mușchi te ajută să previi durerile de gambe care ar putea apărea în antrenamentele tale obișnuite.

2. Consumi mai multe calorii

Pe nisip e cel mai greu de alergat. Fiecare pas te forțează la mai multă energie, însă acest efort suplimentar îți aduce și beneficii. Studiile arată că alergatul pe nisip arde cu 30% mai multe calorii decât alergatul pe o suprafață dură.

3. Nisipul absoarbe impactul cu solul și reduce stresul asupra încheieturilor

Un studiu realizat la Universtatea Griffith din Queensland Australia arată că aterizarea pe suprafața moale crește timpii în care picioarele se scufundă în nisip, reducând stresul asupra articulațiilor inferioare, precum gleznele și genunchii.

4. Sport printre valuri

Marele avantaj al alergatului pe nisip este că întotdeauna ai posibilitatea de a te răcori după antrenament în valurile mării. În plus, poți mări randamentul unei alergări adăugând și programul preferat de înot.

5. Ai parte de o experiență minunată

Alergatul în aer liber, mai ales pe nisipul ud, înconjurată de mare și plaja, îți oferă nu numai o priveliște minunată ci și o stare de spirit bună. Dacă vrei o experiență memorabilă, aleargă dis de dimineață, la răsăritul soarelui, și vei avea parte de un peisaj pe care nu-l vei putea uita curând.

Câteva sfaturi pentru antrenamentul pe plajă:

  • Alergați pe nisipul umed pentru a evita posibile leziuni ale ligamentelor
  • Dacă alergați în picioarele goale, aveți grijă la scoici să nu vă răniți
  • Nu vă așteptați să alergați în ritmul vostru normal, construiți-vă rezistența constant
  • În cele din urmă, bucurați-vă de o experiență minunată!

Sursa: https://runningbug.co.uk/