July 20, 2019

Cum poți preveni durerile în zona tibiei după alergare

Sindromul de solicitare mediană a tibiei este o durere care rezultă în urma apariției unor mici rupturi la mușchii din jurul tibiei. Acest tip de durere este des întâlnit la alergătorii începători sau la persoanele care își reiau antrenamentele după o pauză mai îndelungată. De asemenea, acestea pot apărea la alergătorii care poartă încălțăminte nepotrivită.

Mușchii slabi din partea din față a tibiei pot cauza astfel de dureri, de aceea este timpul să vă întăriți partea inferioară a picioarelor pentru a preveni durerile post antrenament, fie că vă pregătiți pentru primul maraton sau doar pentru primii 5 kilometri.

Iată două exerciții pe care le puteți face la finalul alergării pentru a echilibra rezistența zonei inferioare a piciorului.

Mersul pe degetele de la picioare sau doar pe călcâie

Mersul pe degetele de la picioare sau doar pe călcâie, ținând picioare în diferite poziții îți poate întări musculatura inferioară a picioarelor. Faceţi o plimbare de 20 de pași, folosind următoarele mișcări:

Mergeți pe vârful degetelor, având poziția balerinei
Mergeți pe călcâie, ținând vârful picioarelor spre exterior (călcâiele apropiate, vârful picioarelor depărtate)

Mergeți cu călcâiele depărtate, cu vârful picioarele apropiate
Mergeți pe vârful degetelor, având tălpile picioarelor orientate spre interior
Următoarea mișcare vă va întări musculatura zonei inferioare a picioarelor și vă aduce și un element dinamic, care vă va pune la încercare echilibrul.

 

Ridicați ambele călcâie și rămâneți pe vârfuri, după care lăsați-vă greutatea pe călcâie, ridicându-vă vârfurile picioarelor. Repetați această mișcare de 20 de ori și încercați să văi păstrați echilibrul.

Exerciții pentru gambe

 

Aceste întinderi ale gambelor pot fi folosite ca încălzire, dar vă pot ajuta și în cazul în care suferiți de cârcei în mod frecvent. În plus, e un exercițiu ușor pe care îl puteți repeta de de mai multe ori pe zi, pentru a asigura flexibilitatea gambelor.

Sursa: popsugar.com