February 20, 2020

Recomandari pentru programari in Clinicile Affidea Romania

Stimati pacienti,

Datorita restrictiilor in vigoare impuse de pandemie va recomandam ca programarile in Centrele Affidea | Hiperdia sa fie facute telefonic sau online, prin intermediul site-ului nostru www.affidea.ro. 

Daca pacientul programat prezinta simptome de gripa sau raceala (tuse, febra, dificultati in respiratie) sau locuieste cu o persoana care prezinta aceste simptome este rugat sa anunte telefonic clinica, in cel mai scurt timp posibil, in vederea unei potentiale reprogramari. 

Totodata, pacientul este rugat sa ramana acasa, daca are aceste simptome, si sa sune medicul de familie pentru a solicita sfaturi. Exista riscul, in cazul in care sunteti purtator al virusului, sa transmiteti si altor persoane noul Coronavirus. In acest caz, este de preferat sa ramaneti la domiciliu, iar transferul catre spital sa se realizeze in mod organizat, respectand toate masurile de izolare.

Dorim sa va mai aducem la cunostinta ca, in aceasta perioada, accesul apartinatorilor in centre nu este permis, exceptie facand pacientii cu dizabilitati sau alte probleme de sanatate care necesita insotitor.

Este recomandat ca plata serviciilor sa se faca cu cardul, daca pacientul dispune de card.

Toti pacientii si apartinatorii (unde este cazul) vor trece printr-un triaj efectuat de personalul nostru pentru a depista posibilii purtatori sau persoane infectate cu Coronavirus (Covid-19) si a preveni noi imbolnaviri, atat ale celorlalti pacienti, dar si a angajatilor nostri. In acest sens, se va completa si semna un chestionar de triaj epidemiologic, iar pacientii care vor refuza acest triaj nu vor putea efectua investigatiile, consultatiile si nu se vor putea interna in clinicile Affidea.

Toti pacientii si apartinatorii sunt obligati sa respecte instructiunile si recomandarile personalului din centre.

Programarile pentru Spitalizare de Zi se fac prin medicul de familie si prin medicul de specialitate.

 

In alta ordine de idei, reamintim inca o data principalele recomandari ale autoritatilor, iar toti pacientii clinicilor noastre sunt rugati sa le respecte.

-Sa respecte o distanta minima de 1,5 m fata de orice persoana

-Daca tusesc sau stranuta, sa isi acopere nasul si gura cu plica cotului

-Sa foloseasca, pe cat posibil, rute sau modalitati alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane

-Sa se spele cat mai des pe maini

-Sa dezinfecteze suprafetele pe care le ating des: chei, telefon, telecomanda, masa, maner usa, etc

-Sa evite contactul cu persoane care sufera de infectii respiratorii acute

-Sa nu isi atinga nasul, ochii si gura daca nu au mainile igienizate

-Sa nu ia medicamente antivirale sau antibiotic fara prescriptia medicului

-Sa apeleze 112 daca au calatorit in tari cu cazuri confirmate de persoane infectate cu Coronavirus

-Puteti obtine detalii daca sunati la 0800.800.358, care este un numar de informare, nu este un numar de urgenta. Doar in cazul urgentelor sunati la 112!

-Sa se informeze din surse oficiale: stirioficiale.ro, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Ministerul Sanatatii, DSP

 

Mai multe recomandari despre conduita sociala responsabila in prevenirea raspandirii Coronavirus - COVID-19 puteti gasi in acest material

 

Va multumim pentru intelegere si va dorim multa sanatate!

Affidea Romania

 

 

 

 

 

'