December 9, 2021

Affidea România încheie un parteneriat strategic cu lanțul de farmacii Help Net

Affidea România are, începând de astăzi, un nou partener strategic, lanțul de farmacii Help Net. Împreună, cei doi jucători importanți din domeniul sănătății creează noi facilități de acces la informație, prevenție și tratament pentru pacienții români.

În prima etapă a acestui parteneriat, pacienții Affidea Hiperdia România beneficiază de o reducere de 10% la orice produs achiziționat din farmaciile Help Net, iar pacienții Help Net pot accesa gratuit, până la 31.12.2021, un pachet de analize (colesterol, glicemie) în clinicile Affidea Hiperdia România. Beneficiile sunt supuse unor termeni și condiții, disponibili pe site-urile oficiale ale celor două companii.

”Acest parteneriat a fost creat din dorința de a oferi pacienților noștri suport pe toată durata procesului de prevenție sau tratament, ce include în mod firesc partea de consultație sau investigație medicală, urmată de etapa în care pacientul va putea să  ridice din farmacie, sau să primească acasă medicamentele prescrise de medicii noștri. Am ales să implementăm acest proiect alături de unul dintre cele mai importante lanțuri farmaceutice din țară, cu servicii de calitate și acoperire națională, asemeni Affidea România, pentru a oferi un beneficiu real tuturor românilor,” declară Răzvan Predica, Country Manager Affidea Hiperdia România.

Parteneriatul celor două companii este doar un prim pas al unui amplu proiect de conștientizare a importanței medicinei preventive și a tratamentelor de ultimă generație.

”Proiectul oferă o serie de beneficii încrucișate pentru pacienții Affidea Hiperdia și Help Net, urmând ca, pe viitor, să implementăm noi formule de facilitare a accesului la medicație și informare, cu grijă și atenție către oameni, contribuind astfel la starea de bine a pacienților noștri. Parteneriatul cu rețeaua de clinici Affidea Hiperdia vine în întâmpinarea viziunii noastre de a fi cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate din România.” precizează Sebastian Ring, Managing Director Help Net / Farmexim.

Educația și prevenția reprezintă obiective importante pentru cele două companii și pentru anul viitor, Affidea România derulând deja programe de conștientizare și educare a publicului, iar Farmaciile Help Net având un lung istoric de campanii de prevenție și informare dedicate pacienților.

Speranța de viață în România este de 75,3 ani, în timp ce media în UE este de 80,8 ani, motiv pentru care punem un foarte mare accent pe prevenția medicală, pe faptul că publicul trebuie să fie informat, dar și sprijinit prin formule eficiente și concrete cum este aceasta”, completează oficialul Affidea Hiperdia România.

Despre Help Net

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Help Net se află în top 3 lanțuri de farmacii din România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2500 de angajați.

Din 2018, farmaciile Help Net și distribuitorul de medicamente Farmexim fac parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate. PHOENIX group are o prezență activă în 26 de țări, peste 39.000 de angajați, o rețea de 161 de centre de distribuție și 2.800 de farmacii în 14 țări europene.

Despre Affidea România

Affidea România face parte din Grupul Affidea, unul dintre liderii europeni în servicii de diagnostic imagistic de înaltă performanță, ambulatoriu și tratament al cancerului.

Affidea România pune la dispoziţia pacienţilor o gamă extinsă de servicii medicale: consultații de specialitate, analize de laborator, imagistică medicală de înaltă performanţă. In anul 2017, Grupul Affidea a achiziționat toate centrele Hiperdia din Romania, care au fost ulterior modernizate și dotate cu echipamente medicale de ultima generație.

Grupul Affidea furnizează, la nivel european, servicii medicale prin cele peste 308 centre de diagnostic imagistic de înaltă performanță, laboratoare de analize medicale și centre de tratament al cancerului, folosind tehnologii medicale de ultimă generație la nivel mondial.

Astăzi, Grupul Affidea operează în 15 țări: Polonia, Ungaria, România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Cehă, Portugalia, Spania, Irlanda, UK, Elveţia şi Lituania.