March 4, 2024

Affidea achiziționează centrele de radioterapie Medeuropa

București, România, 4 martie, 2024: Grupul Affidea, cel mai mare furnizor medical de servicii de diagnostic imagistic avansat, ambulatoriu și tratament, anunță astăzi că a încheiat un acord pentru achiziția MedEuropa România, un renumit furnizor de servicii de tratament al cancerului.

MedEuropa România deține patru centre medicale în orașele București, Constanța, Brașov și Oradea, iar un nou centru urmează să fie deschis în Iași. Compania este renumită pentru expertiza sa în servicii avansate de tratament al cancerului, precum radioterapie, chimioterapie și consultații de oncologie. Această achiziție adaugă radioterapia în gama de servicii a clinicilor Affidea în România, completând serviciile existente de radioterapie pe care Affidea le deține în alte țări europene.

 

Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria, a declarat: „Cancerul răpește prea multe vieți în comunitățile noastre, aproximativ 100.000 de persoane fiind diagnosticate cu o boală oncologică în România în fiecare an. Această achiziție nu vizează doar extinderea rețelei naționale a Clinicilor Affidea, este mai ales despre sprijinul real pe care dorim să-l oferim sistemului național de sănătate, precum și persoanelor afectate de această boala nemiloasă. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu echipa de profesioniști ai MedEuropa după încheierea tranzacției și să continuăm să oferim expertiză și profesionalism fiecărui pacient oncologic, facilitând accesul la o gamă variată de servicii medicale, de la diagnostic la tratamentul si monitorizarea patologiilor oncologice.”

Guy Blomfield, CEO și Președinte al Boardului de Management al Grupului Affidea, a precizat: „În cadrul Affidea, ne bucurăm de o experiență bogată în furnizarea de servicii oncologice integrate în mai multe țări din Europa, cu o rețea importantă de Clinici comunitare și Centre de Excelență ce oferă servicii medicale de cea mai înaltă calitate pentru comunitățile din care facem parte. Piața medicală din România s-a angajat să îmbunătățească ratele de supraviețuire în cazul afecțiunilor oncologice, iar modelul nostru de servicii integrate va avea un rol important în a îmbunătăți diagnosticul în faze incipiente, precum și furnizarea unui acces sporit la serviciile de radioterapie pentru un tratament eficient. Atât Affidea, cât și MedEuropa se bucură de o foarte bună reputație și încredere în rândul pacienților, ce sunt bazate pe standardele înalte de calitate și pe rezultatele medicale dovedite clinic. Sunt încrezător că integrarea acestor servicii va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor medicale în cazul pacienților oncologici. ” .

Philippe Jacobs, Președinte, și Silviu Savin, Directorul Executiv MedEuropa, au adăugat: “Suntem mândri de rețeaua de centre greenfield pe care le-am construit, oferind servicii medicale și tratamente de cea mai înaltă calitate. Dorim să mulțumim medicilor și personalului nostru pentru contribuțiile din ultimii ani. Credem că o soluție de servicii medicale integrate este cea optimă pentru pacienții oncologici. De aceea, integrarea MedEuropa în mare familie a Affidea reprezintă o cale ideală de a oferi cea mai bună îngrijire cu rezultate eficiente pentru pacienții oncologici din România.”

Finalizarea achiziției este supusă aprobarii Consiliului Concurenței din România. În această tranzacție, Grupul Affidea a fost asistat juridic de Societatea de avocatură Rizoiu & Poenaru, de firma Clifford Chance și TS Partners, în timp ce Deloitte Romania a asistat Affidea în procesul de due diligence financiar si fiscal, precum și în asistență la tranzactie. MedEuropa a fost asistată juridic de Biris Goran și Linklaters.

  • Despre Affidea România

Affidea România este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din întreaga țară, oferind servicii medicale de diagnostic imagistic avansat, analize de laborator și consultatii medicale într-o gamă largă de specialități, având 53 de centre medicale în 27 de orașe. Echipa Affidea România este formată din peste 1.500 de profesioniști, dintre care peste 900 de medici, oferind anual servicii medicale integrate pentru un număr de peste 2 milioane de pacienți.

  • Despre MedEuropa

Telemos Capital (www.telemoscapital.com), în parteneriat cu o echipă locală de antreprenori, a înființat MedEuropa România pentru a deservi piața românească de radioterapie insuficient acoperită, cu viziunea de a construi o rețea de clinici greenfield în întreaga țară. MedEuropa s-a angajat în a oferi servicii de ultimă generație în tratamentul cancerului, cu accent puternic pe radioterapie. Compania deține patru clinici în România (în Brașov, București, Constanța și Oradea) și urmează a construi un nou centru de tratament în Iași (cu deschiderea planificată în T1 2024).

  • Despre Grupul Affidea

Affidea (www.affidea.com) este cel mai mare furnizor european de servicii medicale integrate, incluzând diagnostic imagistic, policlinici și Centre de Excelență în ortopedie și tratamentul cancerului. Înființată în 1991, compania deține 355 de centre în 15 țări, oferind servicii medicale de înaltă calitate pentru aproape 13 milioane de pacienți în fiecare an. Datorită programelor sale în ceea ce privește siguranța pacientului, Affidea a devenit cel mai premiat furnizor medical din Europa de către Societatea Europeană de Radiologie, peste 80% dintre centrele recunoscute pe Eurosafe Wall of Stars fiind centre ale companiei noastre. Affidea este deținută majoritar de Groupe Bruxelles Lambert (GBL), un holding de investiții puternic și recunoscut, axat pe crearea de valoare pe termen lung, format din acționari stabili și implicați.