May 20, 2021

Nicoleta Gongu, Affidea România: Cel mai performant echipament PET/CT pentru un diagnostic corect în oncologie, la Affidea Fundeni

Despre investigația PET/CT și noul echipament instalat în Centrul de Excelență în Oncologie Affidea Fundeni, cu dna Nicoleta Gongu, Oncology BU Manager al Affidea România.

Ne dorim să fim cei mai buni în ceea ce facem zi de zi în centrele Affidea, de aceea punem la dispoziția pacienților noștri servicii medicale la cel mai înalt standard, realizate cu echipamente de ultimă generație, care să garanteze un diagnostic rapid și corect, și o echipă medicală experimentată și valoroasă.

Noul echipament PET/CT instalat în centrul Affidea Fundeni este un model unic pe piața din România, fiind cel mai performant echipament de acest tip din Europa, care încorporează o tehnologie de ultimă generație pentru detectarea rapidă și corectă a afecțiunilor oncologice.

Echipamentul PET/CT din centrul Affidea Fundeni se diferențiază de toate celelalte echipamente de acest tip de pe piața medicală românească prin calitatea de excepție a imaginilor oferite în detectarea celor mai mici leziuni, ceea ce le permite medicilor să ofere pacienților un diagnostic complet încă din fazele incipiente ale bolii, crescându-le astfel șansa la viață.

Aparatul instalat în centrul nostru din Fundeni dispune de tehnologia Q.Clear, care contribuie la o evaluare superioară a răspunsului la tratament al pacientului. De asemenea, echipamentul a fost proiectat ținându-se cont de nevoia de siguranță și confort a pacientului, motiv pentru care, PET/CT IQ Discovery oferă o viteză mult mai rapidă de examinare, cu doze mai mici de radiații, ceea ce asigură și o protecție optimă a pacientului.

Scanarea de tip PET/CT este folosită pentru diagnosticarea în fază incipientă, localizarea, stadializarea și evaluarea eficienței conduitei terapeutice în afecțiunile oncologice, dar are aplicabilitate pe scară largă și în evaluarea patologiei cardiace, în special ischemice, precum și în cazul afecțiunilor neurologice de tipul Alzheimer, Parkinson și epilepsie.

Scanarea PET detectează activitatea metabolică intensă a celulelor de tip tumoral, iar scanarea CT furnizează o imagine anatomică precisă oferind detalii referitoare la locația, mărimea și forma tumorilor. Examinarea PET/CT este obținută prin "fuzionarea" celor două scanări și oferă informații rapide și complete cu privire la localizarea formațiunilor tumorale și metabolismul acestora.

Îți poți face o programare în centrul Affidea Fundeni (Șos. Fundeni nr. 258, Sector 2, București), sunând la numărul 021 9338 sau completând formularul online.