December 7, 2021

DOC și Affidea Hiperdia, un nou parteneriat pentru sănătate

DOC, cea mai mare comunitate bazată pe conținut științific și promovare etică din România în segmentul de sănătate și îngrijire personală împreună cu Affidea Hiperdia, singura subsidiară a unui grup european de servicii medicale private prezentă în România, unul dintre liderii europeni în servicii de diagnostic imagistic ultraperfomant, ambulatoriu și tratament al cancerului inițiază primul parteneriat strategic bazat pe un model integrativ destinat asigurării accesului la îngrijire continuă a sănătății.

Prin noul parteneriat, amplul proces de digitalizare pe care îl derulează Affidea Hiperdia trece la un nou nivel de performanță, facilitând pacienților încă un canal de acces rapid către servicii medicale la standarde internaționale atât pentru consultații medicale, analize de laborator, cât și servicii de imagistică de înaltă rezoluție. Platforma DOC va înlesni accesul rapid către serviciile medicale ultraperformante pe care operatorul le realizează în cele 36 de centre medicale multidisciplinare din 22 de orașe. DOC și Affidea Hiperdia împărtășesc o viziune comună: a actului medical continuu, oferind pacienților noștri o experiență complexă 360°,  de la consultul medical în Centrele Affidea Hiperdia către Universul DOC.

Misiunea DOC – Affidea Hiperdia România este de a oferi pacienților o experiență completă, integrând instrumente de informare, educare, autoevaluare, consiliere pentru sănătate și stare de bine, identificarea și furnizarea de soluții complete de sănătate, simplificând accesul prin programare 24/7 la cele mai avansate și precise consultații, investigații, diagnostice și tratamente de înaltă calitate realizate cu pasiune de o echipă cu o expertiză remarcabilă.

”Pentru a ajunge cu adevărat la milioane de oameni interesați de sănătate în mod aplicat, am creat universul DOC, adaptat secolului 21 și care oferă o experiență media 24/7 într-o formulă actualizată și interactivă, bazată pe tehnologia digitală online. De altfel, un astfel de portal, ”360 de grade” reprezintă singura alternativă ce poate adresa interesele și nevoile complexe ale oamenilor în ziua de azi!” declară Doctor Oana Cuzino, Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale și Fondator DOC.

Dr Oana Cuzino DOC

Doctor Oana Cuzino, Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale

Parteneriatul DOC – Affidea Hiperdia dorește să amplifice beneficiile actului medical prin inițiativele de comunicare continuă din mediul virtual, asigurând astfel premisele creșterii calității vieții și longevității pacientului. La aceasta se va adăuga extinderea paletei de servicii medicale la distanță, abordare necesară atât în contextul pandemic, cât și al realității vieții cotidiene.

“Acest parteneriat are o dublă semnificație: pe de-o parte construim împreună cu platforma DOC.ro o soluție modernă, la îndemâna pacienților prin care aceștia sunt corect și rapid informați, având acces facil la servicii medicale de top, însă, în același timp, renumitul medic și personalitate media, Dr. Oana Cuzino – DOC devine Brand Ambassador al Affidea România. Sănătatea pacienților este prioritatea principală a Affidea Hiperdia, iar pentru aceasta suntem în permanență atenți la nevoile lor medicale, punând un accent important atât pe tratarea afecțiunilor, cât și pe prevenția acestora. Medicina preventivă este un obiectiv strategic pe care îl avem, iar împreună cu Dr. Oana Cuzino considerăm că îi vom determina pe români să-i acorde atenția cuvenită.” declară Răzvan Predica, Country Manager Affidea Romania.

Răzvan Predica, Country Manager Affidea Romania

În continuare, pentru cei care doresc să se programeze pentru o consultație de specialitate la Cardiologie, Affidea Hiperdia oferă beneficii suplimentare, pentru a încuraja prevenția medicală. De exemplu, în cazul în care un pacient solicită un consult cardiologic, beneficiază gratuit de o investigație EKG .

Românii pot identifica online pe DOC.ro, prin intermediul unui chestionar de autoevaluare, dacă sunt predispuși unui risc medical. Ulterior, pot merge într-unul dintre cele 8 centre Affidea Hiperdia participante la campania cardio din toată țara și pot solicita gratuit, începând cu data de 13 decembrie 2021, măsurarea tensiunii arteriale, a pulsului, nivelului de oxigenare sau glicemiei. Centrele Affidea Hiperdia care oferă gratuit aceste servicii, în perioada 13 Decembrie 2021 – 31 Ianuarie 2022 sunt:

 • Affidea Fundeni- București,
 • Hiperdia Piața Sudului- Bucuresti,
 • Hiperdia Ritmului- București
 • Hiperdia Nicolae Titulescu- Brașov,
 • Hiperdia Calea București- Brașov,
 • Hiperdia Cluj,
 • Hiperdia Galați,
 • Hiperdia Timișoara.

Boala hipertensivă este cea mai întâlnită afecțiune din România. La un eșantion de 100.000 de pacienți în evidența medicilor de familie, peste 13.500 (13.5%) din aceștia suferă de această afecțiune. Pe locurile următoare se situează cardiopatia ischemică (6.2%), diabetul zaharat (4.4%) și bolile pulmonare cronice obstructive (2.3%). Cifrele sunt îngrijorătoare în ceea ce privește evoluția diabetului zaharat în România. Peste 850.000 de români erau înregistrați cu această afecțiune în evidența medicilor de familie la cea mai recentă anchetă de prevalență, în 2019. Aceasta reprezintă o creștere de peste 40% a numărului de cazuri de români care suferă de diabet zaharat, față de anul 1997.*

Despre platforma DOC.ro

 • Prin intermediul celor peste 9.800 de materiale scrise și video-urilor originale, de informare și educare pe teme de sănătate, stare de bine și lifestyle elaborate de experți și specialiști în medicină și îngrijire personală, membrii platformei DOC beneficiază de soluții complete pentru problemele de sănătate astfel că, prin intermediul DOC Time și Health Shop, se bucură de servicii și produse inovatoare destinate sănătății, frumuseții și stării de bine a întregii familii.
 • Informații medicale validate de experți
 • Platforma prin intermediul căreia zeci de experți oferă recomandări de soluții sau produse valoroase pentru sănătate.
 • Sursa completă de încredere în cercetări medicale, diagnostic, tratament, profilaxie, îngrijire și frumusețe, care urmărește să ofere utilizatorilor săi experiențe complete, de la informare, educare și autoevaluare, până la identificarea și adoptarea soluției necesare.