April 12, 2021

Determinare cantitativă de Anticorpi SARS CoV2: 120 Ron

Analiza  costă 120 Ron și este disponibilă în următoarele  centre:

 

  *Rezultatul testului se eliberează în 48-72 ore

**Se efectuează prin recoltare de sânge prin puncție venoasă, de către un cadru medical specializat

Anticorpii de tip IgG reprezintă răspunsul imun al organismului la virus; mai exact, anticorpii eliberați de organism în lupta cu virusul, și indică faptul că pacientul a avut infecția COVID-19.

Prezența acestor anticorpi indică inclusiv faptul că o persoană asimptomatică sau care a dezvoltat o formă ușoară, ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie, a dezvoltat anticorpi.

 

Rezultatele în detectarea serologică a Anticorpilor IgG

  • Rezultatul este negativ

Un rezultat negativ indică absența anticorpilor IgG din proba de sânge recoltată și sugerează că nu ați fost expus la infecția cu virusul Covid-19

Un rezultat negativ nu exclude în totalitate posibilitatea expunerii actuale sau infecției anterioare cu Covid-19. Acest fapt se poate datora cantității de anticorpi mai mică decât limitele de detectare a testului sau stadiului timpuriu al bolii în care se efectuează testul și în care organismul nu a produs anticorpi specifici suficienți.

Dacă suspectați că ați fost în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, atunci puteți să contactați medicul pentru a vă recomanda un test RT-PCR ce evidențiază o infecţie activă.

  • Rezultatul este pozitiv

Un rezultat pozitiv indică faptul că anticorpii IgG au fost detectați în proba de sânge recoltată și cel mai probabil o expunere anterioară față de infecția cu Covid-19.

Un rezultat pozitiv nu exclude, totuși, posibilitatea unei infecții active, de aceea, în funcție de simptomatologie și recomandarea medicului poate fi necesară și testarea RT-PCR.

Până în acest moment, nu există suficiente dovezi din studiile medicale efectuate care să arate că anticorpii IgG oferă imunitate împotriva Covid-19 pe termen nelimitat.

 

Datele recente confirmă următoarele evoluții ale profilelor serologice:

Timpul mediu pentru seroconversie variază între 7 și 14 zile pentru IgG, după apariția simptomelor. Probabilitatea unui răspuns pozitiv pentru anticorpii de tip IgG este chiar de 100%, după 14 zile de la apariția simptomelor.

Pe lângă Testele Serologice pentru Anticorpi IgG, pacienții pot beneficia în clinicile din rețeaua Affidea-Hiperdia de Evaluarea Sănătații Plămânilor prin Consultație de specialitate și Imagistică.

În actualul context marcat de pandemia Covid-19, pacienții care au trecut prin infecția cu Coronavirus sau care au o suspiciune în ceea ce privește starea plămânilor, iar medicul specialist le recomandă o investigație CT Torace sau o Radiografie (Rx) pentru plămâni, pot beneficia de pachetele noastre de control special elaborate pentru această perioadă. Aflati mai multe aici https://www.affidea.ro/stiri-si-blog/stiri/pachete-evaluare-stare-de-sanatate-plamani/

 

 

'