March 9, 2021

Conf. Univ. Dr. Bogdan Geavlete, medic primar urolog la Affidea|Hiperdia Piața Sudului

Un nume sonor în urologia românească și internațională devine începând din 15 martie 2021 colaborator al Affidea Hiperdia. Conf. Univ. Dr. Bogdan Geavlete, doctor în științe medicale și medic primar urolog va oferi consultații în cadrul Centrului Affidea|Hiperdia Piața Sudului.

 

 

Dacă nu sunteți familiarizați cu numele dumnealui, sau dacă doriți să aflați de ce este un nume atât de cunoscut, puteți vizualiza aici CV-ul scurt al dumnealui:

Dr. Bogdan Geavlete este conferențiar universitar și doctor în științe medicale în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, precum și medic primar urolog deținând competențe în ecografie generală și management spitalicesc în Clinica de Urologie a Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan”, București, un centru de excelență în chirurgia minim invazivă a litiazei urinare, adenomului de prostată și cancerului vezical.

Perioada de pregătire profesională a doctorului Geavlete este una impresionantă, marcată de efectuarea a nu mai puțin de 28 de studii naţionale şi de pregătire medicală continuă, confirmate prin absolvirea a 16 examene şi concursuri susținute și promovate la nivel naţional.

Dr. Bogdan Geavlete deține o vastă experiență în endourologia modernă, efectuând în premieră națională și dezvoltând ulterior:

  • vaporizarea bipolară cu plasmă a hiperplaziei benigne de prostată și tumorilor vezicale non-invazive,
  • diagnosticul prin cistoscopie narrow band imaging a carcinoamelor vezicale in situ și tumorilor papilare de mici dimensiuni,
  • enucleerea bipolară ”plasma-button” a adenoamelor de prostată voluminoase.

În domeniul tratamentului endoscopic al litiazei reno-ureterale, Dr. Geavlete a efectuat un număr impresionant de intervenții de ureteroscopie digitală flexibilă cu litotriție cu laserul holmium a calculilor renali, incluzând o cazuistică cu grad înalt de dificultate, cum ar fi cea reprezentată de litiaza renală multiplă/voluminoasă, malformațiile/ectopiile genito-urinare, diverticulii pielo-caliceali, etc.

Pe parcursul carierei sale, Dr. Geavlete a urmat un traseu constant către perfecționare și diversitate științifică și operatorie, marcat de cele 3 stagii de specializare internaţională, ghidate de personalități internaționale de mare renume:

  • bursă în endourologie focalizată asupra tratamentului cu laserul thulium al adenomului de prostată la clinica de urologie a Asklepios Klinik Barmbek- Hamburg, Germania, sub îndrumarea profesorului Andreas Gross;
  • bursă în ureteroscopie digitală flexibilă aplicată în patologia tractului urinar superior, desfășurată în clinica de urologie a Spitalului Tenon din Paris, Franţa, sub patronajul profesorului Olivier Traxer;
  • bursă în uro-oncologie oferită de European Urological Scholarship Programme (EUSP) în cadrul clinicii de urologie a Universității Radboud din Nijmegen, Olanda, sub coordonarea profesorului Alfred Witjes.

Mai mult decât atât, Bogdan Geavlete este membru al 9 asociații profesionale naționale și internaționale, 25 de comitete științifice internaționale și 8 naționale, precum și reviewer al nu mai puțin de 63 de publicații științifice de prestigiu.

Conf. Dr. Bogdan Geavlete deține un succes științific remarcabil, marcat de publicarea a:

  • 4 cărţi în edituri internaţionale;
  • 37 de articole în reviste internaţionale indexate ISI;
  • 11 cărţi apărute în edituri naţionale;
  • 15 articole în reviste naţionale indexate ISI;
  • 56 de articole în reviste naţionale indexate în baze de date internaționale.

Dr. Geavlete a realizat o prodigioasă reprezentare științifică a cercetării clinice românești în domeniul urologiei, marcată prin 59 de prezentări în calitate de speaker şi/sau moderator al unor congrese internaţionale, dublată de o amplă recunoaștere pe plan intern a meritelor sale academice, confirmată de cele 57 de invitații ca și speaker/moderator al unor congrese naționale.

Activitatea academică a medicului Bogdan Geavlete a fost pe larg recunoscută și apreciată de către comunitatea urologică, atât pe plan mondial prin prisma celor 19 premii internaționale obținute (până în prezent) cât și pe plan intern, având în vedere cele 11 premii naționale deținute până în acest moment.

Pe de altă parte, calitățile științifice și manageriale ale doctorului Geavlete au fost pe larg confirmate prin activitatea întreprinsă în calitate de membru în comitetele de organizare al nu mai puțin de 19 congrese și simpozioane naţionale și internaționale.

Din punctul de vedere al cercetării științifice de primă linie, abilitățile conferențiarului Bogdan Geavlete au fost scoase în evidență odată cu realizările remarcabile ca și investigator în cadrul unor granturi naţionale:

  • membru a 2 echipe de cercetare,
  • manager de proiect (conducătorul echipei științifice) al unui alt grant naţional de cercetare,
  • absolvent și premiat al unei burse postdoctorale și investigator în cadrul unui studiu multicentric internaţional.

Din perspectiva strictă a calităților operatorii, reputația medicului Geavlete este una impecabilă la nivel mondial, el fiind invitat în repetate rânduri să efectueze intervenții chirugicale cu înalt grad de dificultate, transmise live în cadrul unor congrese științifice internaționale de mare prestigiu.

*Articolul are un rol pur informativ și nu substituie consultul medical specializat. 

Conf. Univ. Dr. Bogdan Geavlete, doctor în științe medicale și medic primar urolog, poate fi găsit în clinica Affidea|Hiperdia Piața Sudului (Șoseaua Olteniței 87, Sector 4, București). 

Îți poți face o programare pentru o consultație de urologie în clinica Affidea|Hiperdia Piața Sudului, sunând la numerele 021 9338 sau completând formularul online.