January 10, 2020

Affidea România se extinde în Cluj prin achiziționarea CT Clinic

Affidea România, parte a Grupului Affidea, cel mai mare furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic, ambulatoriu, medicină nucleară și tratament al cancerului, anunță preluarea integrală a CT Clinic, un important furnizor medical din Cluj-Napoca specializat în investigații PET/CT.

Odată cu această achiziție, Affidea România își consolidează poziția pe piața de servicii medicale de diagnostic oncologic, adăugând rețelei sale cel de-al treilea centru unde este disponibilă investigația PET/CT, în acest fel, crescând accesul pacienților la servicii medicale avansate de diagnostic, monitorizare și stadializare a afecțiunilor oncologice.

CT Clinic a fost înființat în anul 2013 și este recunoscut pentru calitatea serviciilor PET/CT, acoperind nevoile medicale ale pacienților din Cluj și din județele învecinate. CT Clinic este acreditat EARL (European Association Research Ltd, o inițiativă lansată de către Agenția Europeană de Medicină Nucleară – EANM), certificare a celor mai înalte standarde de calitate pentru departamentele PET/CT care realizează studii în oncologie. De asemenea, centrul deține o specializare avansată în examinările PET/CT ale cancerului de prostată.

Ca urmare a acestei noi achiziții, Affidea își mărește prezența pe piața serviciilor medicale din România, ajungând la un număr de 37 centre în 19 județe, beneficiind de expertiza a peste 1000 de profesioniști. În România, Affidea oferă pacienților examinări PET/CT atât în regim privat, cât și prin decontare CNAS în trei locații: Centrul de Excelență în Oncologie Affidea Fundeni-București, Affidea Timișoara și CT Clinic Cluj.

Mesut Goral, Vicepreședinte al Affidea Group pe regiunea CEE și Country Manager Interim al Affidea România, a precizat:

„Achiziția CT Clinic dovedește angajamentul nostru pe termen lung în diagnosticul oncologic, oferind pacienților, în acest fel, un acces sporit la servicii medicale de înaltă performanță și calitate. Avem o expertiză de vârf pe piața serviciilor de PET/CT, recunoscută atât de medici, cât și de pacienți, astfel încât prin intrarea CT Clinic în echipa noastră ne vom consolida poziția pe această piață. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu echipa CT Clinic şi suntem convinși că experiența și capabilitățile ambelor echipe vor susține în continuare atingerea obiectivelor Grupului Affidea de a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate pacienților, medicilor şi asiguratorilor, fie aceştia publici sau privaţi”.

Referitor la această tranzacție, Dr. Titus Bogdan Spătaru, Director General-Adjunct al CT Clinic, a declarat:

“Încă de la înființare, din anul 2013, ne-am axat pe calitatea înaltă a investigațiilor medicale pe care le oferim pieței locale. Lucrăm cu o echipă medicală profesionistă și valoroasă și folosim tehnologie medicală de vârf, pentru a oferi pacienților serviciile de diagnostic PET/CT de care au nevoie. Acum, compania este pregătită pentru o nouă etapă de creștere, beneficiind de suportul și know-how-ul solid al unui furnizor de cel mai înalt nivel în domeniu. Alăturarea noastră echipei Affidea România va permite CT Clinic să aspire la un viitor ambițios având la bază expertiza unei rețele internaționale de profesioniști în sănătate.”

Despre investigația PET/CT

PET/CT reprezintă examinarea gold-standard în diagnosticarea incipientă a afecțiunilor oncologice, ce permite medicilor localizarea cu acuratețe a tumorilor, dar și monitorizarea, stadializarea și evaluarea recurenței afecțiunii, fiind cea mai modernă tehnologie medicală de acest fel. De asemenea, examinarea poate îndruma medicii în planificarea și evaluarea eficacității tratamentului.

Scanarea PET detectează activitatea metabolică intensă a celulelor de tip tumoral, iar scanarea CT furnizează o imagine anatomică precisă oferind detalii referitoare la locaţia, mărimea şi forma tumorilor. Examinarea PET/CT, obţinută prin “fuzionarea” celor două scanări, oferă informaţii rapide şi complete referitoare la localizarea formaţiunilor tumorale şi metabolismul acestora.

Despre Grupul Affidea

Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament al cancerului, deținând 275 centre în 16 țări din Europa, realizând peste 14 milioane de examinări în fiecare an și beneficiind de expertiza a peste 9400 profesioniști în domeniul sănătații.

Affidea este singurul furnizor de servicii medicale ce face parte din Consiliul de Imagistică al IBM Watson și Microsoft Cloud. Datorită programelor implementate și a focusului în domeniul siguranței pacienților, Affidea a devenit cel mai premiat furnizor de diagnostic imagistic la nivel european de către Societatea Europeană de Radiologie – peste 50% din centrele acreditate de pe Eurosafe Wall of Stars aparținând Affidea.

Despre Affidea România

În România, Affidea este prezentă pe piaţa serviciilor medicale de 18 ani. Affidea România deţine 37 de centre medicale şi oferă pacienţilor o gamă largă de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă, medicină nucleară – PET/CT, SPECT/CT, analize de laborator, consultaţii și spitalizare de zi. Affidea România realizează peste 1,6 milioane de examinări pe an și beneficiază de expertiza a peste 1000 de profesioniști.

Despre CT Clinic

Centrul medical CT Clinic funcționează din anul 2013 în Cluj-Napoca și este specializat în servicii medicale PET/CT. Centrul medical este dotat cu un echipament PET/CT model Optima 560, fiind acreditat EARL și deținând o specializare unică în examinările PET/CT ale cancerului de prostata avansat, folosind trasorul (F18)-FCH (fluorocholină) pentru restadializarea, supravegherea și detectarea metastazelor în cancerul de prostată.

*Articolul are un rol pur informativ și nu substituie consultul medical specializat. 

Îți poți face o programare în centrul CT Clinic Cluj, sunând la numerele 021 9338 (număr central), 0364.435545, 0364.401706, 0773.798.287, sau completând formularul online.