September 19, 2015

Affidea România achiziționează centrele SANMED

Affidea România, parte a Grupului Affidea, cel mai mare operator și furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului, anunță preluarea integrală a centrelor SANMED, cel mai important furnizor de servicii medicale din zona Olteniei.

Compania SANMED a fost înființată în anul 2002, fiind unul dintre primii furnizori de servicii medicale private de sănătate din Râmnicu Vâlcea, și include, în prezent, 3 centre: Centrul de diagnostic imagistic Ramnicu Vâlcea, Centrul de diagnostic imagistic Slatina și Centrul medical Râmnicu Vâlcea, având peste 100 de angajați și colaboratori.

Centrele SANMED sunt recunoscute pentru calitatea serviciilor medicale pe care le oferă pacienților din Râmnicu Vâlcea și Slatina, dar și la nivel regional, peste 17.500 de pacienți/an apelând la serviciile medicale ale profesioniștilor SANMED din cele două centre de diagnostic imagistic, iar Centrul Medical Râmnicu Vâlcea deservind aproximativ 50.000 de pacienți/an.

Odată cu această achiziție, Grupul Affidea își mărește prezența pe piața serviciilor medicale din România, ajungând la un număr de 14 centre: București Fundeni, București Floreasca, Constanța, Medgidia, Mangalia, Focșani, Iași Imagistică, Iași Policlinică, Centrul medical Râmnicu Vâlcea, Centrul de diagnostic imagistic Râmnicu Vâlcea, Centrul de diagnostic imagistic Slatina, Cluj, Arad, Petroșani.

”2015 este un an extrem de ambițios pentru Affidea, an în care ne vom mări substanțial prezența pe piața din România. Pașii făcuți până acum – adoptarea noului nostru brand la nivel global, Affidea, deschiderea centrului de imagistică în cadrul Policlinicii Regina Maria Floreasca și achiziția celor 3 centre SANMED, extrem de importante în această regiune a țării – ne oferă o perspectivă promițătoare de creștere.

Suntem onorați că SANMED, o companie recunoscută pentru calitatea serviciilor medicale oferite pe plan local, face acum parte din echipa noastră. Ne dorim să fim prezenți în toate regiunile țării cu serviciile de excelență oferite de Affidea. Investițiile de anul acesta presupun noi achiziții, deschiderea altor noi centre Affidea, dar și investiții continue în cele mai moderne și eficiente tehnologii medicale de radiologie imagistică și medicină nucleară și, totodată, în cele mai înalte standarde și proceduri pentru deplina siguranță a pacienților”, a declarat Radu Gorduza-Lupu, CEO Affidea Romania.

”Alăturarea noastră echipei Affidea România reprezintă o oportunitate pentru SANMED de a face parte dintr-un grup care este lider pe piața serviciilor de diagnostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului din Europa, ceea ce ne va permite o mai bună deservire a pacienților noștri din zona Vâlcea și Olt, unde SANMED este prezent.

Privim cu încredere viitorul, având certitudinea că îmbinarea excelenței serviciilor medicale cu infrastructură la standarde internaționale, calitatea profesională a angajaților și know-how-ul unui jucător de top din Europa, cu o rețea extinsă și afiliați de renume, este rețeta perfectă pentru dezvoltarea în continuare a business-ului SANMED”, a declarat Anișoara Antonescu, Director General SANMED.

Centrele SANMED vor funcționa în continuare sub același nume, urmând ca alinierea la brandul Affidea să fie realizată într-o etapă viitoare.

Reamintim că, recent, compania Euromedic și-a schimbat numele în Affidea, aliniindu-se procesului de rebranding de la nivelul Grupului Affidea din care face parte, decizia de schimbare a numelui venind din nevoia de a sublinia unicitatea companiei pe plan internațional, dar și din dorința la nivelul Grupului Affidea de a construi un brand global, cu o identitate unică, puternică, în acord cu valorile companiei.

Numele Affidea reflectă valorile principale ale companiei:

  • Affi provine din cuvântul italian ”affinita” și face referire la afinitatea cu medicii și pacienții
  • Fide provine din limba latină și semnifică încrederea și fidelitatea
  • Idea se referă la angajamentul de a progresa continuu prin deschidere către inovație