May 17, 2021

Affidea Romania achizitioneaza centrele SANMED

'

Affidea Romania, parte a Grupului Affidea, cel mai mare operator si furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic, medicina nucleara si tratament al cancerului, anunta preluarea integrala a centrelor SANMED, cel mai important furnizor de servicii medicale din zona Olteniei.

Compania SANMED a fost infiintata in anul 2002, fiind unul dintre primii furnizori de servicii medicale private de sanatate din Ramnicu Valcea, si include, in prezent, 3 centre: Centrul de diagnostic imagistic Ramnicu Valcea, Centrul de diagnostic imagistic Slatina si Centrul medical Ramnicu Valcea, avand peste 100 de angajati si colaboratori.

Centrele SANMED sunt recunoscute pentru calitatea serviciilor medicale pe care le ofera pacientilor din Ramnicu Valcea si Slatina, dar si la nivel regional, peste 17.500 de pacienti/an apeland la serviciile medicale ale profesionistilor SANMED din cele doua centre de diagnostic imagistic, iar Centrul Medical Ramnicu Valcea deservind aproximativ 50.000 de pacienti/an.

Odata cu aceasta achizitie, Grupul Affidea isi mareste prezenta pe piata serviciilor medicale din Romania, ajungand la un numar de 14 centre: Bucuresti Fundeni, Bucuresti Floreasca, Constanta, Medgidia, Mangalia, Focsani, Iasi Imagistica, Iasi Policlinica, Centrul medical Ramnicu Valcea, Centrul de diagnostic imagistic Ramnicu Valcea, Centrul de diagnostic imagistic Slatina, Cluj, Arad, Petrosani.

”2015 este un an extrem de ambitios pentru Affidea, an in care ne vom mari substantial prezenta pe piata din Romania. Pasii facuti pana acum – adoptarea noului nostru brand la nivel global, Affidea, deschiderea centrului de imagistica in cadrul Policlinicii Regina Maria Floreasca si achizitia celor 3 centre SANMED, extrem de importante in aceasta regiune a tarii - ne ofera o perspectiva promitatoare de crestere.

Suntem onorati ca SANMED, o companie recunoscuta pentru calitatea serviciilor medicale oferite pe plan local, face acum parte din echipa noastra. Ne dorim sa fim prezenti in toate regiunile tarii cu serviciile de excelenta oferite de Affidea. Investitiile de anul acesta presupun noi achizitii, deschiderea altor centre noi Affidea, dar si investitii continue in cele mai moderne si eficiente tehnologii medicale de radiologie imagistica si medicina nucleara si, totodata, in cele mai inalte standarde si proceduri pentru deplina siguranta a pacientilor”, a declarat Radu Gorduza-Lupu, CEO Affidea Romania.

”Alaturarea noastra echipei Affidea Romania reprezinta o oportunitate pentru SANMED de a face parte dintr-un grup care este lider pe piata serviciilor de diagnostic imagistic, medicina nucleara si tratament al cancerului din Europa, ceea ce ne va permite o mai buna deservire a pacientilor nostri din zona Valcea si Olt, unde SANMED este prezent.

Privim cu incredere viitorul, avand certitudinea ca imbinarea excelentei serviciilor medicale cu infrastructura la standarde internationale, calitatea profesionala a angajatilor si know-how-ul unui jucator de top din Europa, cu o retea extinsa si afiliati de renume, este reteta perfecta pentru dezvoltarea in continuare a business-ului SANMED”, a declarat Anisoara Antonescu, Director General SANMED.

Centrele SANMED vor functiona in continuare sub acelasi nume, urmand ca alinierea la brandul Affidea sa fie realizata intr-o etapa viitoare.

Reamintim ca, recent, compania Euromedic si-a schimbat numele in Affidea, aliniindu-se procesului de rebranding de la nivelul Grupului Affidea din care face parte, decizia de schimbare a numelui venind din nevoia de a sublinia unicitatea companiei pe plan international, dar si din dorinta la nivelul Grupului Affidea de a construi un brand global, cu o identitate unica, puternica, in acord cu valorile companiei.

Numele Affidea reflecta valorile principale ale companiei:

• Affi provine din cuvantul italian ”affinita” si face referire la afinitatea cu medicii si pacientii

• Fide provine din limba latina si semnifica increderea si fidelitatea

• Idea se refera la angajamentul de a progresa continuu prin deschidere catre inovatie

 

'