September 25, 2015

Affidea România achiziționează centrele de diagnostic PHOENIX din Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Deva și Mediaș

Affidea România, parte a Grupului Affidea, cel mai mare operator și furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului, anunță preluarea centrelor de diagnostic Phoenix din orașele Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Deva și Mediaș, extinzându-și astfel prezența pe piața locală cu încă 4 centre de diagnostic imagistic.

Centrele Phoenix sunt specializate în servicii medicale de diagnostic imagistic prin Rezonanță Magnetică și Computer Tomografie, fiind recunoscute pentru calitatea serviciilor medicale oferite în orașele în care sunt prezente, dar și pentru profesionalismul echipelor medicale, peste 17.000 de pacienți apelând anual la serviciile medicale ale profesioniștilor Phoenix din cele 4 centre.

Odată cu această nouă achiziție, Grupul Affidea își mărește prezența pe piața serviciilor medicale din România, ajungând la un număr de 18 centre: București Fundeni, București Floreasca, Constanța, Medgidia, Mangalia, Focșani, Iași Imagistică, Iași Policlinică, Centrul medical SANMED Râmnicu Vâlcea, Centrul de diagnostic imagistic SANMED Râmnicu Vâlcea, Centrul de diagnostic imagistic SANMED Slatina, Cluj, Arad, Petroșani, Phoenix Piatra Neamț, Phoenix Cluj Napoca, Phoenix Deva și Phoenix Mediaș.

"Centrele Phoenix au reprezentat o țintă pentru dezvoltarea noastră pe piața locală prin faptul că acestea sunt specializate într-un domeniu în care Affidea excelează, fiind compatibile din punct de vedere al calității serviciilor medicale oferite cu standardele Affidea.

Achiziția celor 4 centre de diagnostic Phoenix vor permite Affidea să fie prezentă cu serviciile medicale în noi zone de interes pentru compania noastră, pas ce se înscrie în obiectivul nostru de a fi prezenți în toate regiunile țării și a oferi pacienților acces la serviciile noastre.

Această achiziție ne consolidează poziția de lider pe piața serviciilor medicale de diagnostic imagistic și medicină nucleară din România, iar intențiile noastre sunt în continuare de dezvoltare, urmărind cu atenție atât noi oportunități de achiziții care sunt recomandate de calitatea actului medical și compatibilitatea cu modelul nostru de business, cât și deschiderea unor centre în zone noi", a declarat Radu Gorduza, CEO Affidea România.

"Încă de la înființare, ne-am propus să oferim un act medical de înaltă ţinută, lipsit de compromisuri, care să vină în întâmpinarea nevoilor fiecărui pacient, prin prezentarea unui diagnostic imagistic complet, corect și de calitate. Este o decizie pe care am cântărit-o foarte bine și sunt convins că Affidea a reprezentat cea mai bună alegere, atât prin prisma expertizei pe care o deține pe piața serviciilor medicale din România și din întreaga Europă, dar și a planurilor ambițioase anunțate de conducerea acesteia", a declarat Dr. Nicolae Bolog, fondatorul clinicilor de diagnostic Phoenix.

Centrele Phoenix vor funcționa în continuare sub același nume, urmând ca alinierea la brandul Affidea să fie realizată într-o etapă viitoare.

De la începutul anului și până în prezent, evoluția companiei Affidea România a fost marcată de câteva etape esențiale: procesul de rebranding din luna iunie, deschiderea centrului de imagistică Affidea Floreasca, achiziția SANMED, cel mai important furnizor de servicii medicale din zona Olteniei, și achiziția celor 4 centre de diagnostic Phoenix.