February 10, 2022

Affidea accelerează procesul de digitalizare

Grupul Affidea lansează o nouă soluție de resurse umane pentru a crește eficiența operațională și a îmbunătăți experiența angajaților.

Haga, Olanda, 10 februarie 2022: În încercarea de a-și accelera transformarea digitală, Affidea, cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnosticare imagistică, ambulatoriu și de îngrijire a cancerului, cu o rețea extinsă de 319 de centre medicale în 15 țări, anunță astăzi lansarea unei noi soluții HRIS – Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM).

Implementarea HRIS reprezintă o parte importantă a strategiei digitale mai ample a companiei de modernizare și simplificare a sistemelor sale cu procese standardizate și automatizate, care vor oferi capacități analitice mai bune, informații despre performanță, reducând în același timp sarcinile manuale de HR și impactând implicarea echipei. Digitalizarea se află în centrul operațiunilor Affidea, poziționând compania în topul angajatorilor, precum și printre furnizorii de asistență medicală preferați, ca urmare a bunei experiențe oferite pacienților.

Platforma Oracle Cloud HCM va oferi Affidea o singură sursă de date referitoare la angajați, contractori și profesioniști afiliați în ceea ce privește competențele și calificările, care vor contribui în continuare la crearea expertizei clinice de sub-specialitate în cadrul grupului, servicii clinice, extindere a serviciilor de teleradiologie și telemedicină ale companiei în toate țările.

Alte beneficii ale sistemului Oracle implementat în Affidea includ o mai bună gestionare a eforturilor de educație clinică continuă, schimbul de cunoștințe în cadrul grupurilor care promovează transferul de bune practici în rețelele profesionale medicale interne.

Oferind capacități de analiză și raportare mai bune echipelor de resurse umane din 15 țări, soluția va oferi o eficiență sporită operațiunilor de resurse umane ale companiei și a gestionării datelor de personal, într-un mediu conform GDPR, aducând un anumit nivel de automatizare a proceselor curente pentru a deveni o bază pentru automatizare în continuare.

Țările în care soluția a fost implementată sunt: Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Țările de Jos (sediu corporativ), Polonia, Portugalia, România, Spania, Elveția, Turcia, Irlanda.

Justyna Tyborowska, Senior Vicepreședinte și Chief HR Officer pentru Affidea Group, a declarat: „Transformarea digitală și îmbunătățirea continuă atât a proceselor medicale, cât și operaționale sunt elemente-cheie ale strategiei de creștere a Affidea, având ca scop furnizarea de servicii medicale standardizate de top, rentabile, precum și o experiență remarcabilă pentru pacienți și personalul medical.

Consolidăm digitalizarea în cadrul Grupului cu o cultură a inovației prin introducerea unor practici tehnologice avansate care ne îmbunătățesc modul de lucru și permit concentrarea asupra activităților, aducând plus valoare business-ului.

Implementarea soluției globale de resurse umane este un rezultat concret al strategiei noastre digitale, al practicilor de management bazate pe date și construiește o bază solidă pentru automatizarea și integrarea ulterioară cu sistemele altor companii, ceea ce va poziționa Affidea ca furnizor lider de asistență medicală digitală de top”.

Oracle Cloud HCM  a fost lansat în toate subsidiarele Affidea, fiind primul pas al implementării ERP Affidea în cadrul Grupului. Implementarea a fost realizată de Oracle Consulting, care a ghidat Affidea în proiect, țară cu țară. Conceptul pas cu pas a făcut ca Affidea să se adapteze mai ușor la soluție și să stabilească proprietatea reală a noului sistem global de cloud HRIS.

„Companiile se confruntă acum cu așteptări mai mari ale angajaților decât oricând. Lucrătorii de astăzi caută acces instantaneu, conținut extrem de personalizat și sisteme ușor de utilizat. Aceste solicitări îi îndeamnă pe profesioniștii din HR să regândească modul în care abordează întreaga experiență la locul de muncă. Soluția completă Oracle care conectează fiecare proces de resurse umane de la angajare până la pensionare ajută Affidea să rămână în fruntea industriei de asistență medicală și să obțină succes pe termen lung,” , susține Andrés Garcia-Arroyo, Vicepreședinte Aplicații ECE, Rusia, Israel, Africa de Nord-Est și Vest, Levant și Turcia la Oracle.

Despre Affidea

Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii de diagnosticare imagistică, ambulatoriu și de îngrijire a cancerului, care operează în 319 centre din 15 țări din Europa. Grupul Affidea lucrează cu peste 9.000 de profesioniști care deservesc peste 10 milioane de pacienți în fiecare an.

În ultimii trei ani, Affidea a construit o rețea medicală europeană puternică și rezistentă, cu servicii diversificate, de la diagnosticare imagistică și ambulatoriu până la servicii de îngrijire a cancerului furnizate cu tehnologie de ultimă oră în țări precum Polonia, Italia, Turcia, Bosnia și România. Mai mult, ca parte a strategiei generale de ambulatoriu, Affidea și-a îmbunătățit și operațiunile de laborator în țări precum Portugalia, Italia, Grecia, Lituania, România, Croația pentru a crea o sinergie puternică cu modelul său de afaceri existent.

Affidea Group este lider în tehnologie medicală și digitală inovatoare, concentrându-se pe excelența clinică și îmbunătățirile continue. Compania a trecut printr-o creștere extinsă în toată Europa, în ceea ce privește locațiile, diversificarea portofoliului de servicii și profesioniștii săi. Doar în 2021, compania a adăugat rețelei sale 47 de centre medicale noi, finalizând 10 achiziții în 5 țări.

În paralel, Affidea și-a dezvoltat procesul de digitalizare, lansând peste 10 portaluri pentru pacienți în țările sale, oferind astfel pacienților o modalitate rapidă și convenabilă de a rezerva programările și de a obține rezultatele online, din confortul casei lor.

Datorită istoricului de siguranță al pacienților săi, Affidea este cel mai premiat furnizor de diagnosticare imagistică din Europa de către Societatea Europeană de Radiologie – peste 50% din toate centrele clasificate Eurosafe Star Wall aparțin Affidea.