Recuperare medicală – balneofizioterapie și kinetoterapie

Anterior
Avize ARR
Ulterior
Biochimie

·         Recuperare medicală ajută copiii, adulții sau persoanele în vârstă să fie pe cât se poate de independente în activitățile de zi cu zi, făcând posibil accesul la educație, loc de muncă, recreere, și asumarea de responsabilități cu reală însemnătate, ca de exemplu să aibă grijă de propria familie.

·         La nivel global aproximativ 2,4 miliarde persoane  au o problemă de sănătate ce este ținută ”sub control’’ prin recuperare medicală.

·         Se estimează că nevoia de servicii de recuperare medicală va crește în toată lumea din cauza modificării stării de sănătate și a carcteristicilor populației globului. De exeplu :  deși oamenii trăiesc tot mai mult, suferă totuși de boli cronice sau dizabilități.

·         În prezent nevoia de servicii de recuperare medicală nu este satisfăcută. În țări cu venituri medii și scăzute, mai bine de 50% din persoane nu beneficiază de serviciile de recuperare necesare. Iar actualele servicii de recuperare medicală au fost suspendate în 60- 70% din țări datorită pandemiei Covid 19.

 

 

 

Text preluat de pe site-ul World Health Organization: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/rehabilitation

Diagnostic general