Ecografie Doppler (ecocardiografie)

Anterior
Ecografie
Ulterior
Endocrinologie

Ecografia cardiovasculară este o modalitate larg utilizată pentru explorarea funcționalității cordului și ventriculelor.

Evidențiază fluxul sangvin la nivelul țesuturilor inimii și valvelor, acululări de lichid sau prezența trombilor (cheaguri de sange).

  • Pentru anumite tipuri de ecografie este necesară pregătirea pacientului înainte de procedură. De exemplu pacientul poate fi rugat să bea câteva pahare cu apă înaintea examinării propriu-zise în cazul ecografiei generale, abdominale sau pelvine.
  • Programarea pentru ecografie generală, abdominală sau pelvină se poate face la minim 3 zile de la efectuarea unei examinări radiologice cu bariu sau irigografie.
  • Instrucţiunile specifice fiecărui tip de examinare ecografică vor fi comunicate de personalul specializat Affidea fiecărui pacient în parte, ţinând cont de specificitatea investigaţiei şi a afecţiunii examinate.

În mod normal o investigaţie ecografică se desfăşoară pe parcursul a 20 de minute.

Pacientul va trebui să stea culcat pe masa de consultaţie – de regulă întins pe spate.

În vederea efectuării investigaţiei ecografice, pe zona de interes a corpului pacientului va fi aplicat un gel cu rol de a permite propagarea undelor ultrasonice între sonda de investigaţie a aparatului şi corpul uman.

Prin baleierea cu ajutorul unei sonde (transductor) ultrasonografice se vor obţine imagini ale organelor interne care vor fi apoi preluate şi interpretate de un sistem de calcul performant, în timp real (imediat).

Investigaţia imagistică ecografică este total noninvazivă, atraumatică şi noniradiantă.

Nu există efecte secundare asupra pacientului.

Un membru al echipei de spe-cialişti Affidea va oferi pacientului consultanţa necesară cu privire la particularităţile acestei investigaţii.

Examinarea se va face direct pe corpul pacientului, caz în care i se va solicita expunerea zonei pentru examinare.