Pachet Cardio – Consultație + EKG + Ecografie Cardiacă + Holter TA/EKG

Electrocardiograma (EKG) este o procedură ce presupune plasarea unor electrozi pe corpul pacientului pentru a capta semnalele electrice ale inimii. Acest test determină capacitatea de funcționare a inimii, ritmul bătăilor inimii, neregularitățile de ritm și, de asemenea, identifică dacă inima este mărită sau deteriorată. Se efectuează la pacienții care acuză dureri în piept, palpitații, amețeli și dificultăți de respirație.

 

Ecocardiografia, sau ecografia cardiacă, este o metodă imagistică de evaluare a cordului și ventriculelor, care folosește ultrasunetele pentru a obține imagini în timp real ale mușchiului cardiac, camerelor și structurilor interioare ale inimii. Fiind o metodă neinvazivă de investigație imagistică, care nu supune pacientul niciunui risc, aceasta este recomandată adesea pentru controlul de rutină al structurii și funcțiilor inimii.
În general, ecocardiografia poate identifica orice afecțiune a inimii. În timp ce electrocardiograma ne arată tulburările de ritm, ecografia cardiacă ajută la depistarea bolilor structurale.

 

Monitorizarea Holter EKG, cunoscută și sub denumirea de “electrocardiogramă ambulatorie” presupune înregistrarea continuă a activității electrice a inimii prin intermediul unui dispozitiv mobil, denumit monitor Holter. Cu ajutorul unui astfel de aparat, care înregistrează timp de 24 de ore ritmul inimii în timpul activităților zilnice, medicul poate obține informații cu privire la funcționarea inimii pacientului pe parcursul unei zile obișnuite de lucru, atunci când acesta nu se află în condiții de cabinet sau de spital.

 

Monitorizarea Holter TA, cunoscută și sub denumirea de monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale, este o investigație medicală care permite măsurarea valorilor tensionale la intervale regulate de timp. Spre deosebire de măsurarea tensiunii arteriale clasice, în condiții de cabinet sau de spital, monitorizarea Holter TA permite obținerea de informații importante cu privire la variabilitatea valorilor tensionale pe parcursul zilei/nopții, variația situațională a acestor valori, precum și alte aspecte care pot fi dificil de evaluat în condiții obișnuite. Astfel, investigația surprinde atât momentele mai liniștite cât și pe cele mai stresante din viața pacienților.

 

Pachetul Cardio – Consultație + EKG + Ecografie Cardiacă + Holter TA/EKG este disponibil în oricare din următoarele clinici Affidea:

 

Sună la 021.9338 pentru a te programa!