Ecografie- Întrebări frecvente

1. Când este recomandată realizarea unei Ecografii ?

Un medic vă poate recoamnda realizarea unei Ecografii în cazul în care acuzaţi dureri în zona abdominală.

2. Care sunt tipurile de ecografie pe care le pot face?

Ecografiile sunt de mai multe tipuri: abdominale, pelvine, musculo-scheltale, cardiovasculare, morfofetale, transvaginale, transrectale, transesofagiene şi de părţi moi (senologice, tiroidiene, penis, scrot, testicul etc.).

3. Trebuie să mă pregătesc pentru ecografie?

Pentru anumite tipuri de ecografii este necesară pregătirea prealabilă. Instrucţiuni detaliate vă pot fi puse la dipoziţie la recepţia centrului. Pentru alte tipuri de ecografii însă, va trebui să respectaţi un anumit regim alimentar, sau să beţi o anumită cantitate de apă înaintea procedurii. Vă rugăm să verificaţi cu medicul Dvs. curant sau cu specialiştii Affidea ce conduită trebuie să adoptaţi înaintea investigaţiei ecografice.

4. Ce se întâmplă în timpul investigaţiei ecografice?

În timpul procedurii propriu-zise veţi fi rugat/ă să staţi culcat/ă pe patul de consultaţii. Pe piele vă va fi aplicat un gel cu propirietăţi de transmitere a undelor ultrasonografice, iar medicul va folosi o sondă transductor pe care o va deplasa pe corpul Dvs. Imaginile vor fi obţinute în timp real pe ecranul aparatului.

5. Cât va dura o investiaţe Ecografică?

O examinare ecografică va dura circa 20 de minute.

6. Cum voi primi rezultatele investigaţiei sau raportul medical ?

Un raport medical conţinând rezultatul investigaţiei ecografice vă va fi înmânat Dvs. sau medicului Dvs. curant, la cel mult 24 de ore de la investigaţie.