Dureri de spate sau articulare? Află ce ar trebui să faci…

Înainte de orice, ar trebui să mergeți la un specialist Ortoped, pentru consult. Nu vă așteptați ca un consult să presupună teste, examinări, analize… va fi de fapt o discuție, despre aspecte legate de localizarea durerii, intensitate, situații în care apare sau dispare durerea, ce faceți ca să atenuați durerea sau să o reprimați.

După această discuție, medicul s-ar putea să vă recomande anumite investigații, de cele mai multe ori imagistice, sau să vă direcționeze către un alt tip de specialist (Neurolog, Reumatolog, Neurochirurg).

E bine ca atunci când alegeți un specialist ortoped să vă asigurați că în cadrul aceluiași centru puteți beneficia de consultații la neurologie sau neurochirurgie, reumatologie și  că aveți posibilitatea de a efectua anumite investigații imagistice. Dintr-un motiv simplu: e mai ușor și mult mai probabil ca medicii să discute între ei fiind colegi în același centru despre un caz: al dumneavoastră de exmplu, sau să primească mult mai repede rezultatele investigațiilor imagistice.