June 9, 2021

Cele mai avansate tehnologii în diagnosticarea cancerului sunt acum disponibile pacienţilor români

Centrul Affidea din cadrul Institutului Clinic Fundeni devine Centru de Excelenţă în Oncologie şi Centru de Referinţă al GE Healthcare în Europa.

Centrul Affidea din cadrul Institutului Clinic Fundeni devine Centru de Excelenţă în Oncologie şi Centru de Referinţă în Europa al GE Healthcare în urma investiţiei de 5 milioane euro făcute de Affidea în ultimul an în cele mai avansate echipamente GE de diagnosticare radiologică din România.

În calitate de Centru de Referinţă european al GE Healthcare, Centrul Affidea Fundeni va găzdui echipe medicale din toată Europa care vor veni aici pentru a studia cele mai bune practici privind utilizarea tehnologiilor avansate GE Healthcare pentru diagnosticarea precoce şi monitorizarea pacienţilor oncologici.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România sunt diagnosticate anual 75.000 de noi cazuri oncologice şi se preconizează o creştere semnificativă a numărului acestora în următorii 20 de ani. De la diagnosticare la tratament, monitorizare şi prognostic, imagistica medicală joacă, prin urmare, un rol esenţial în evoluţia terapeutică a pacienţilor care suferă de o afecţiune oncologică.

Peste 170.000 de pacienţi vin anual la Centrul de Excelenţă în Oncologie Affidea Fundeni pentru diagnosticare sau monitorizarea tratamentului, 80% dintre ei fiind pacienţi oncologici.

Pentru a le putea oferi acces la tehnologii de vârf în diagnosticarea cancerului, în ultimul an Affidea România şi-a reînnoit tehnologiile medicale deţinute în acest centru, aducând cele mai avansate echipamente GE pentru imagistică oncologică: Discovery™ IQ PET/CT, Optima™ 640 SPECT/CT, Optima 660 CT cu 64 secţiuni, Optima MR450w cu tunel de 70 cm şi valoare clinică sporită, tehnologie de mamografie spectrală cu substanţă de contrast şi mamografie digitală cu tomosinteză (Digital Breast Tomosynthesis), o tehnologie de imagistică mamară tridimensională care furnizează imagini cu rezoluţie mare la doze de iradiere mai reduse.

„În contextul dinamic ce caracterizează sectorul serviciilor medicale în Europa, Affidea a dezvoltat un model de business de succes, oferind o valoare medicală unică pentru pacienți și medici. Misiunea noastră este aceea de a furniza rezultate medicale dovedite, standardizate, de înaltă calitate, într-un mod eficient, oferind în acelaşi timp o experienţă pozitivă pentru pacienţii noştri”, a declarat Dimitris Moulavasilis, CEO Affidea Group.

„România este o piaţă încă în creştere, iar nevoia de servicii medicale oncologice este în continuare foarte ridicată. Investiţia de 5 milioane euro în Centrul Affidea Fundeni confirmă angajamentul nostru de a oferi pacienţilor români servicii medicale de înaltă calitate şi acces la tehnologii medicale de vârf. Suntem încântaţi că am avut posibilitatea de a colabora cu GE Healthcare la acest proiect important”, a subliniat Dimitris Moulavasilis, CEO Affidea Group.

„Suntem onoraţi de colaborarea cu Affidea, unul dintre principalii operatori de servicii de diagnostic imagistic din Europa, la transformarea Affidea Fundeni într-un Centru de Referinţă pentru tehnologiile noastre inovatoare, centru care permite medicilor să descopere noi aplicaţii şi oferă pacienţilor posibilitatea de a beneficia de metode clinice avansate de diagnosticare. GE Healthcare are astfel ocazia de a-şi reconfirma parteneriatul de durată în materie de tehnologie cu Affidea, contribuind totodată la îmbunătăţirea îngrijirilor oncologice pentru populaţia României”, a declarat Jean-Michel Malbrancq, Preşedinte şi CEO, GE Healthcare Europa.

Despre Affidea Group

Affidea este cel mai mare investitor şi operator în cadrul Parteneriatelor-Public-Private (PPP) în domeniul sănătăţii din Europa. Compania furnizează servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă, medicină nucleară, tratament al cancerului şi analize de laborator în cele peste 175 de centre proprii din 14 ţări – Polonia, Ungaria, România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Cehă, Portugalia, Irlanda, Bulgaria, Elveţia şi Lituania.

Despre Affidea în România

În România, Affidea este principalul furnizor de servicii medicale de diagnosticare radiologică, cu o prezenţă de 14 ani pe piaţa de profil. Affidea România deţine 17 centre şi asigură o gamă largă de servicii medicale: investigaţii de imagistică de înaltă performanţă, medicină nucleară, alături de consultaţii clinice şi analize de laborator.

GE în România

GE este prezentă în România din 1984. Începând din acel moment, pe piața din România au intrat numeroase divizii ale GE, numărul angajaților acestora depășind cifra de 250 și aflându-se în continuă creștere. În acest moment, prezența locală a GE este formată dintr-o serie de entități cu personalitate juridică, printre care se află Unison Engine Components Bucharest SA, fosta Turbomecanica Combustor Products, singura unitate a GE care produce piese de aeronave în Europa de Sud-Est si GE Medical Systems Romania SRL, care îi ajută pe specialiștii din domeniul medical să ofere pacienților lor posibilitatea de folosire a aparatelor de diagnosticare timpurie, informare și tratament în timp util.

De asemenea, GE este practic singura companie care oferă la nivel local o gamă extrem de variată de tehnologie de înaltă calitate în domeniul energiei, transporturilor, al apei și al securității.

Despre GE Healthcare

GE Healthcare furnizează tehnologii şi servicii medicale transformaționale pentru a răspunde cererii tot mai mari de servicii medicale mai accesibile, de o calitate mai înaltă şi mai diversificate în întreaga lume. GE (NYSE: GE) se axează pe ceea ce contează cu adevărat – oameni şi tehnologii de calitate, pentru a răspunde marilor provocări. De la imagistică medicală, software & IT, monitorizare şi diagnosticare pacienți, până la descoperirea de noi medicamente, tehnologii pentru produse biofarmaceutice şi soluții pentru creşterea nivelului de performanță, GE Healthcare ajută profesioniştii din domeniul medical să ofere pacienților servicii de calitate.